søndag 1. mars 2009

Analyse av radioprogram

Radioprogrammet Nitimen er å høre på NRK P1. Det er tydelig at programmet ikke sikter til ungdom, men en litt eldre målgruppe. Radioprogrammet handler om diverse kulturhendelser som er å finne rundt om i landet. På diverse kulturhendelser får vi oppdateringer av reportere som befinner seg ute. Disse reportasjene er direkte. I dagens program er Rikard Wolff og blir intervjuet. Musikken som spilles i Nitimen er stort sett varierende fra forskjellige tider. Noe er nytt, mens noe annet er gammelt. En sang som blant annet blir spilt er Prince med ”Kiss”, fra 1986. Noe nyere musikk spilles også, det virker som radioprogrammet prøver å treffe målgrupper i forskjellige aldre ved musikkvalget.

Drillpikene er et radioprogram som går på NRK P3. Programlederne er Live Nelvik og Kristine Riis. Tonen i radioprogrammet er lett. Innslagene består av mye humor, sarkasme og ironi. Likevel har reportasjene og innslagene informasjon om nyhetssaker og andre hendelser som har skjedd den siste tiden. På et innslag ”fader” talen ut og musikken spilles høyere. Rett etter radioprogrammet kommer nyhetene, der spilles musikk i bakgrunnen. Nyhetssendingene er korte og bare det aller viktigste blir nevnt. Med bakgrunnsmusikken oppfattes nyhetssendingene som korte og bare små avbrekk i radioprogrammene.
Musikken som spilles i Drillpikene er hentet fra musikklistene på P3. På P3 finnes det 3 musikk lister, A-, B-, og C-lista. Disse listene inneholder den nyeste musikken.
Det er tydelig at målgruppen programmet sikter til er ungdom og unge med humoren og den ”lette” praten.

Ingen kommentarer: