onsdag 24. september 2008



Her ser vi et bilde i froskeperspektiv. Det vil si at bildet er tatt nedenifra og får personen til å fremstilles som større og mer mektig. Dette er også et halvnrt bilde siden vi ikke ser hele kroppen, men fortsatt ser overkroppen og litt av beina.







Bildet ovenfor inneholder mye grønt og gir et inntrykk av fred og ro. Lyset som kommer fra bak treet lager et naturlig spill i grønnfargen på gresset.
















Dette bildet synes jeg er harmonisk. Fargene er på en måte varme, med duse brunfarger. Bildet i seg selv er også veldig pent.


































I dette bildet er motivet i bevegelse. Vi kan se at helt i forgrunnen er bildet litt uklart, dette har med at jenta er i bevegslese og faller forover ned i vannet. Vi ser også at vann og dråper spruter.































Det gylden snitt. Vi ser at kvisten i forgrunnen, befinner seg ca i det gyldne snitt.




Det vil si i et av krysningspunktene.




Bildet er også asymetrisk. Det vil si at objektet i bildet ikke befinner seg slik at bildet er likestilt.































mandag 8. september 2008

Bidrar internett til å få tilgang til mer informasjon?

På 90 tallet var det svært får som hadde tilgang til internettet, ja kanskje til og med visste hva internett var. Nå derimot, har de fleste tilgang til internett og det er svært få som ikke vet hva det er. Internett blir i dag brukt av de fleste som kilde for å finne informasjon om det meste, og faktisk så finner du informasjon om det meste der. Men spørsmålet er om vi kan stole på all denne informasjonen? Svaret sier seg vel egentlig selv, nei, man vi kan ikke det.

Det finnes mange sider og kilder på internettet, får å kunne være sikker på at stoffet eller kilden du har funnet er til å stole på, må du forsikre deg om at kilden er seriøs og objektiv. Skal du f.eks. finne reell informasjon om palestina, nytter det ikke å finne den på sider som freepalestina.com osv. Wikipedia regnes som et leksikon på nett og regnes også for å være objektiv. Den eneste ulempen med Wikipedia er at alle har tilgang til å logge inn og redigere innformasjon som ligger der. Dette kan medføre at feilinformasjonen birdrar til større kaos og forvirring.

Leser du VG nett eller Dagbladet kan du være sikker på at informasjone er seriøs, men ikke alltid objektiv. Nettutgaven er stort sett den samme som papirutgaven, bortsett fra at nettutgaven blir oftere oppdatert.

onsdag 3. september 2008

Gjengleder med barnestemme


Djuice reklamerer for sitt abonnement Djuice nonstop på tv ved å bruke en gjengleder med barnestemme. Målgruppen for denne reklamen er unge mennesker som sender mye SMS og har finner reklamen humorisktisk. Reklamen omhandler en gjengleder som har barnestemme og som sliter med å oppnå respekt fra gjengmedlemmer og fiender. Derfor har han tatt i bruk Djuice nonstop, slik at han kan sende ubegrenset med meldinger og bruke stemmen så lite som mulig.
Det denotative i reklamen er en gjengleder med barnestemme. Han prøver å tortuere et menneske men i det han åpner munnen og snakker, bryter menneske ut i latter. Derfor bruker han SMS i stedet for å snakke.
Gjenglederen er ganske stor og skallet. På armen hans er en gullklokke og det henger flere gulkjeder rundt halsen hans. De øverste skjorteknappene er åpnet og han sitter selvsikkert tilbakelent. Man får inntrykket av at han er en høyt respektert gjengleder som setter seg i respekt. Han er den perfekte steriotypien på en gjengleder. Helt til han åpner munnen. Stemmen hans er en barnestemme og ødelegger det maskuline inntrykket vi har fått av han.
Det ser ut til at vi befinner oss på kontoret hans.
Veggene bak han er fargerike i rød- og oransjetoner. Dette forsterker inntrykket av gjeng og kriminalitet. I klippet hvor han skal torturere mennesket, ser vi det fra et overvåkningskamera. Rommet er lite og hvitt og midt på gulvet sitter en person bundet fast til en stol med bind for øynene. Gjenglederen går sagt rundt bak den fastbunte personen men oppbrettet ermer. Når gjenglederen begynner å snakke begynner personen å le. Gjenglederen blir frustrert og dette viser oss hvorfor han bruker SMS.
Så er vi tilbake på kontoret hans hvor han forteller oss hvordan han oppnår respekt, nemlig SMS. Dette har gitt han kallenavnet: Silent Boss.