mandag 8. september 2008

Bidrar internett til å få tilgang til mer informasjon?

På 90 tallet var det svært får som hadde tilgang til internettet, ja kanskje til og med visste hva internett var. Nå derimot, har de fleste tilgang til internett og det er svært få som ikke vet hva det er. Internett blir i dag brukt av de fleste som kilde for å finne informasjon om det meste, og faktisk så finner du informasjon om det meste der. Men spørsmålet er om vi kan stole på all denne informasjonen? Svaret sier seg vel egentlig selv, nei, man vi kan ikke det.

Det finnes mange sider og kilder på internettet, får å kunne være sikker på at stoffet eller kilden du har funnet er til å stole på, må du forsikre deg om at kilden er seriøs og objektiv. Skal du f.eks. finne reell informasjon om palestina, nytter det ikke å finne den på sider som freepalestina.com osv. Wikipedia regnes som et leksikon på nett og regnes også for å være objektiv. Den eneste ulempen med Wikipedia er at alle har tilgang til å logge inn og redigere innformasjon som ligger der. Dette kan medføre at feilinformasjonen birdrar til større kaos og forvirring.

Leser du VG nett eller Dagbladet kan du være sikker på at informasjone er seriøs, men ikke alltid objektiv. Nettutgaven er stort sett den samme som papirutgaven, bortsett fra at nettutgaven blir oftere oppdatert.

Ingen kommentarer: