onsdag 3. september 2008

Gjengleder med barnestemme


Djuice reklamerer for sitt abonnement Djuice nonstop på tv ved å bruke en gjengleder med barnestemme. Målgruppen for denne reklamen er unge mennesker som sender mye SMS og har finner reklamen humorisktisk. Reklamen omhandler en gjengleder som har barnestemme og som sliter med å oppnå respekt fra gjengmedlemmer og fiender. Derfor har han tatt i bruk Djuice nonstop, slik at han kan sende ubegrenset med meldinger og bruke stemmen så lite som mulig.
Det denotative i reklamen er en gjengleder med barnestemme. Han prøver å tortuere et menneske men i det han åpner munnen og snakker, bryter menneske ut i latter. Derfor bruker han SMS i stedet for å snakke.
Gjenglederen er ganske stor og skallet. På armen hans er en gullklokke og det henger flere gulkjeder rundt halsen hans. De øverste skjorteknappene er åpnet og han sitter selvsikkert tilbakelent. Man får inntrykket av at han er en høyt respektert gjengleder som setter seg i respekt. Han er den perfekte steriotypien på en gjengleder. Helt til han åpner munnen. Stemmen hans er en barnestemme og ødelegger det maskuline inntrykket vi har fått av han.
Det ser ut til at vi befinner oss på kontoret hans.
Veggene bak han er fargerike i rød- og oransjetoner. Dette forsterker inntrykket av gjeng og kriminalitet. I klippet hvor han skal torturere mennesket, ser vi det fra et overvåkningskamera. Rommet er lite og hvitt og midt på gulvet sitter en person bundet fast til en stol med bind for øynene. Gjenglederen går sagt rundt bak den fastbunte personen men oppbrettet ermer. Når gjenglederen begynner å snakke begynner personen å le. Gjenglederen blir frustrert og dette viser oss hvorfor han bruker SMS.
Så er vi tilbake på kontoret hans hvor han forteller oss hvordan han oppnår respekt, nemlig SMS. Dette har gitt han kallenavnet: Silent Boss.

Ingen kommentarer: